Tom Europakarta som du kan fylla i på egen hand

1. Utan huvudstäder

karta-europa-utan-namn

Notering: Det finns ett antal mindre stater i södra Europa. Jag har markerat dessa mindre stater med ett svart streck så att du inte ska missa dem.

2. Med huvudstäder

tom-europakarta-huvudstader

Information

Detta är en tom karta som du kan fylla i på egen hand. Den visar bara länder, men jag avser utöka den med placering av huvudstäder också.

Du kan ladda ned kartan och använda den i vilket sammanhang som helst. Du får dock inte publicera den på en annan hemsida :-).

Det bör också tilläggas att du kan skriva till mig om du vill ha en mer utskriftsvänlig version.

Du kan skriva en kommentar på denna artikel eller skicka mig ett mejl (gustav.dahlman@resantill.se)

Den fil som jag laddat upp fungerar utmärkt för att ge en tydlig översiktsbild.

Jag har dock valt att minska storleken av filen på grund av att den annars tar för mycket plats på hemsidan.

Jag kan dock spara kartan med en maximal upplösning. Filen blir i detta fall upp till 1 GB stor. Det är inte ett problem att ha en fil som är 1 GB stor på din dator.

Det är däremot ett problem att ha en sådan stor fil på hemsidan.

Det skulle exempelvis innebära att sidan laddar långsammare, vilket inte är positivt i dagens samhälle när en del människor avbryter en sökning om det tar mer än 2-3 sekunder att ladda sidan :-).

Facit

Jag har redan gjort ett facit som du kan titta på. Den bilden innefattar också samtliga huvudstäder. Jag ska som sagt också göra en tom karta med huvudstädernas placering.

Sist men inte minst kan det tilläggas att kartan låter dig inkludera fler länder, som ibland räknas till Europa, och som i andra fall räknas till andra världsdelar.

Lägg till kommentar