Karta över stränder och städer på Mallorca

Du kan klicka på kartorna för att få en bättre översikt.

Karta 1: Mallorcas stränder och städer.

mallorca-karta-strander

Karta 2: Mallorca i relation till övriga Spanien.

Som du ser ligger Mallorca nära det spanska fastlandet. Ön ligger dessutom nära Ibiza.

Kanarieöarna, som finns inringat i det högra hörnet, ligger betydligt längre bort från den spanska fastlandet. Dessa öar ligger nära Västafrikas kust.

Vilka stränder och städer är med på kartan?

Jag har avgränsat kartan till att inkludera de stränder som har mest recensioner, och där besökarna verkar ha varit nöjda.

Vad gäller städer har jag valt de vanligaste turistorterna.

Du som läser denna artikel är förmodligen i färd med att besöka Mallorca. Jag har därför försökt göra planeringen av din resa lite enklare.

Samtidigt bör det tilläggas att det kan finnas både stränder och städer som saknas på listan. Jag har inte medvetet valt bort dessa.

Det finns dock begränsat med plats.

Du som läser denna artikel får gärna lämna en kommentar om du saknar något.

 

När ska jag resa?

Många turister besöker ön under juli och augusti. Det är i regel väldigt varmt på Mallorca under dessa månader.

En negativ faktor är dock att priserna tenderar att vara höga under dessa månader. Det är högsäsong för turism och många hotell och andra boenden är fullbokade.

Du bör därför planera din resa noggrant innan du åker.

Du kanske undrar om det är bättre att åka senare för att slippa dela ön med så många människor, och betala höga priser för både boende och hotell?

Personligen tycker jag att det är en bra idé att undvika högsäsongen. Det är egentligen bäst att förlägga din resa senare under hösten.

Det är fortfarande varmt i vattnet i september.

Samtidigt är majoriteten av svenskarna lediga under sommarmånaderna. Du skulle dock kunna spara 1 vecka eller 2 för att kunna resa senare.

Kan jag besöka andra delar av Spanien samtidigt som jag reser till Mallorca?

Det bör inte vara några problem att flyga till andra städer, exempelvis Barcelona och Valencia.

Det går säkerligen flera inrikesflyg per dag och resan till dessa städer bör inte heller ta särskilt lång tid.

Jag har dock ingen erfarenhet av att göra en sådan resa. Jag har dock besökt flera spanska städer, exempelvis Barcelona och Valencia, som båda har väldigt mycket att erbjuda.

Samtidigt bör det nog tilläggas att du kan spendera rätt mycket tid på Mallorca utan att tröttna. Du får tänka på att ön är stor till ytan, och det finns som du ser på kartan väldigt många stränder att besöka.

Ur ett annat perspektiv bör det nog nämnas att ön kanske inte har ett lika stort kulturellt utbud som exempelvis Barcelona.

Min uppfattning är dock att många kommer till ön för att slappa och bada.

Övrigt

Vad har jag lärt mig av att göra denna karta?

Jag har bland annat lärt mig att Mallorca är större än jag trodde, både till ytan och befolkningsmässigt.

Gotland, som vi ser som en stor ö, är mindre än Mallorca. Samtidigt ska det väl tilläggas att det finns många stora öar i Medelhavet; Korsika, Sardinien och Kreta för att nämna några.

Jag blev också förvånad över befolkningsmängden. På Gotland bor det cirka 50 000 personer. Det bor nästan en miljon på Mallorca, det är med andra ord en enorm skillnad.

Man skulle visserligen kunna argumentera för att det kommer många människor till Gotland på sommaren, vilket gör att befolkningsnivån ökar.

Jag är dock tämligen övertygad om att det kommer betydligt fler människor till Mallorca.

Sist men inte minst har jag lärt mig att det finns många fina stränder på ön. Det finns så pass många att det är svårt att få med alla på en och samma karta.

Det finns dessutom betydligt fler fina stränder på ön än vad det finns i hela Sverige.

Det kanske inte är så konstigt på grund av vårt lands geografiska position. Det kan i vilket fall vara värt att nämna för att ge lite perspektiv.

Avslutningsvis vill jag nämna att du gärna får lämna en kommentar om du undrar över något. Du får givetvis också lämna en kommentar om du hittar några felaktigheter i kartan.

Jag är tacksam för all hjälp jag kan få att utveckla hemsidan och dess innehåll.

Lägg till kommentar