Turistkarta över öar och sevärdheter i Thailand

Du kan klicka på bilden för att få en bättre överblick.

Turistkarta som bland annat inkluderar Koh Samui, Koh Lipe och Hua Hin

Detta är en karta som främst visar turistorter, hotell och resorts.

Du som har klickat dig in på denna artikel har förmodligen redan tittat på Google Maps.

Maps ger en detaljerad bild över landet och dess öar.

Det kan dock vara svårt att orientera sig när man inte känner till var turistdestinationerna ligger.

Denna karta är skapad för att underlätta denna process åt dig :-).

Jag har valt destinationer baserat på popularitet. Jag har försökt få med alla öar och destinationer som erbjuds av de stora Charterbolagen.

Det finns dessutom ett antal populära platser som inte brukar finnas i utbudet hos charterbolagen. Ett exempel är Ko Tao.

Jag har givetvis försökt tagit med alla platser som är populära.

Det är dock möjligt att jag glömt någon destination. Du som läser denna artikel är mer än välkommen att ge förslag på platser som kanske inte finns med.

Du kan lämna en kommentar i kommentatorsfältet som finns längst ner i artikeln.

I övrigt kan det tilläggas att Thailand är lite större än Sverige till ytan, och mycket större sett till befolkning (cirka 70 miljoner invånare).

Landets geografiska utformning är lite likt Sverige. Jag tänker mest på hur avlångt Thailand är.

Den större delen av landets yta finns i de norra delarna. Ungefär i mitten av Thailand finner du den stora staden Bangkok.

Jag har illustrerat några av de sevärdheter som Bangkok har att erbjuda. Du kan titta på dessa platser på Google Reviews. De har tiotusentals positiva omdömen.

Jag har inte besökt dessa sevärdheter, men de verkar onekligen vara populära om man läser omdömena :-).

Resa under sommaren eller vintern?

November till mars är väl de självklara månaderna? 🙂

Ur ett svenskt perspektiv låter det minst sagt rimligt.

Vintermånaderna i Sverige är ibland outhärdliga, samtidigt som det är sol- och badväder i Thailand.

Faktum är dock att du kan besöka Thailand under årets alla månader.

Det förekommer givetvis regnperioder, det var dock inget som besvärade mig när jag besökte landet i maj och juni.

Det regnade visserligen ibland, men det var som sagt inget bekymmer.

Man kan nästan påstå att det skulle vara ett krav att det inte får regna på semestern. Personligen har jag inget behov av att vara ute under dygnets alla timmar :-).

Det finns en till fördel med att besöka landet utanför högsommaren – priserna.

Thailand är faktiskt inte ett överdrivet billigt land längre. Det stora antalet turister som kommer till landet varje år har drivit upp priserna.

Priserna är dock alltid lägre under lågsäsongen, i alla fall för boende.

Många hotell har stipulerade priser för både låg- och högsäsong. Ibland är det mer än dubbelt så dyrt att bo på ett hotell i december jämfört med maj eller juni.

Sist men inte minst bör det kanske också nämnas att Sverige inte är så solsäkert från april till september.

En resa till Thailand i april eller september kan göra dig redo för sommaren, alternativt för vintern.

Nåväl, detta är bara en idé från min sida. Jag hade personligen en bra vistelse i Thailand under den svenska våren/försommaren.

Mina egna erfarenheter av Thailand och Phuket

Personligen har jag bland annat besökt öarna öster om Phuket. Jag säger öster om Phuket på grund av att jag kommer ihåg den bussresa jag fick göra till andra sidan för att kunna ta båten till Ko Pha Ngan.

Jag vet faktiskt inte om det går att flyga till någon av dessa öar. Det kanske går till Koh Samui. Det är en väldigt populär ö bland svenskarna.

Det går dock många flygresor till Phuket. Jag åkte på en charterresa dit. Jag valde dock bara flygresan, en så kallad sista minuten. Trots att jag bokade flera veckor i förväg.

Jag vill därför tipsa om att du kan välja charterresor till fördelaktiga priser, även om det kanske inte är så billigt att köpa all inclusive till ordinarie pris.

Du kan göra som mig och endast välja flygresan. Du är sedan fri att spendera dina dagar som du vill i Thailand, för att sedan ta flyg tillbaka med charterbolaget.

Det är faktiskt en väldigt bra idé. Låt oss säga att du i stället bokar reguljärt. I detta fall måste du ordna allt ”krångel” som uppstår på egen hand. Låt oss säga att ditt flyg blir inställt. Om du har bokat resan genom ett charterbolag kommer de ta ansvar för hela processen.

Jag flög reguljärt relativt nyligen, och 1 minut innan vårt flyg skulle lämna flygplatsen meddelade bolaget att det var inställt.

Hotellen kring flygplatsen var dessutom fullbokade. Vi fick därför helt på egen hand försöka ta oss runt i Paris för att hitta ett hotell med lediga rum.

Jag har svårt att tro att ett charterbolag skulle vara lika dåligt förberedda, även om det är möjligt.

Kommentarer

Som jag nämnde tidigare får du gärna lämna en kommentar. Jag har som sagt försökt få med de mest populära turistorterna. Jag har dessutom försökt rita av några av de sevärdheterna som finns i Bangkok.

I efterhand kan jag personligen ångra att jag aldrig lyckades ta mig till Bangkok. Det är en stad som har många sevärdheter som har flera tusen positiva recensioner på Google.

Detta behöver inte vara en garant för att alla dessa platser är värt ett besök. Samtidigt vore det konstigt om man inte gillade någon av platserna som är så pass omtyckta.

Ur ett annat perspektiv skulle det också vara intressant att lära sig mer om buddhismen.

Det är en religion som jag endast har hört talas om i populärkulturen. Det är i vilket fall en religion som präglar Thailand som land och deras sätt att leva.

Nåväl, jag har i denna artikel försökt uppmuntra till en resa till Thailand. Kartan har förhoppningsvis gett dig några idéer om hur du kan lägga upp din resa, och vilka platser du kan besöka.

Det går dessutom bra att resa inom landet, vilket jag själv gjorde när jag landade i Phuket, för att senare ta bussen till östra delarna av landet.

Därifrån kan du ta båten, exempelvis till Ko Tao.

Lägg till kommentar