Karta över sevärdheter och öar på Kanarieöarna

sevardheter-kanarieoarna

Du kan klicka på kartan för att få en bättre överblick.

Kanarieöarna ligger i höjd med Marocko, som ligger i Nordafrika.

Det är en väldigt populär turistdestination. En god anledning till detta är att du kan besöka öarna under vintertid, och inte behöva ta med dig vinterjackan :-).

Det bör dock tilläggas att du kan behöva ta med dig en tjockare tröja/tunnare jacka om du ska resa hit under vintermånaderna.

Temperaturen är helt klart behaglig under dagarna, men det kan bli lite kyligt om kvällen.

Kartans utformning

Jag tenderar att fokusera på de mest populära sevärdheterna på denna hemsida.

Det finns en enkel anledning till detta; platsbrist.

Jag hade gärna tagit med fler sevärdheter om det funnits mer plats.

Du som läser denna artikel ska dock kunna få en bra överblick, både över städer, öar och landmärken.

Det är därför viktigt att begränsa vad som får vara med.

När det gäller städerna har jag fokuserat på kända turistorter.

Anledningen till detta är att jag antar att du som besöker artikeln ska resa till någon av öarna i turistsyfte.

Du som läser denna artikel är mer än välkommen att lämna eventuella förbättringsförslag.

Om du anser att något annat borde vara med gör jag med nöje om kartan :-). Du finner kommentatorsfältet längst ner i artikeln.

Nu tänkte jag skriva några rader om mina egna erfarenheter av Kanarieöarna.

Mina egna erfarenheter

Jag besökte Kanarieöarna för länge sedan. Närmare bestämt 2005. Det var i vilket fall en mycket trevlig vistelse. Vi var borta cirka 3 veckor, så det fanns gott om tid till att se sig omkring på ön.

Vi besökte Gran Canaria. Det verkar som att de flesta turisterna besöker denna ö först. Det kanske inte är så konstigt med tanke på det stora antalet sevärdheter.

Vi besökte ön mellan december och januari. Det var tillräckligt varmt för att sola och bada på dagarna. Tilläggas bör dock att det kanske inte var supervarmt i vattnet :-).

När vi besökte Gran Canaria var det väldigt populärt att spendera kvällarna kring Playa del Ingles. På dagarna brukade vi försöka ta oss till Las Palmas för att sola på Las Canteras.

I efterhand kan jag önska att vi hade besökt sanddynorna vid Maspalomas. Av någon outgrundlig anledning missade vi att göra detta. En anledning till detta kan vara att man på den tiden inte använde internet till att söka efter sevärdheter på samma sätt som man gör idag.

Nåväl, man borde tycka att vi hade hört talas om Maspalomas ändå.

På kvällarna kunde det vara tillräckligt varmt för att lämna tjocktröjan hemma. En del kvällar var det dock rätt kyligt.

Jag minns tydligt när vi gick ut för att fira in det nya året. Vi blev kvar på en relativt avlägsen plats då det inte fanns några taxis tillgängliga. Då blev det faktiskt rätt kallt, och jag hade önskat att jag hade mer kläder med mig.

I övrigt kan man lugnt konstatera att det var många nordeuropeiska turister på ön. Det verkar inte bara vara skandinaver som kommer hit, vi träffade också många tyskar och britter.

Gran Canaria, Lanzarote, Teneriffa eller Fuerteventura?

Majoriteten av de svenska turisterna besöker någon av dessa öar.

Personligen har jag bara besökt en, så jag kan inte ge några direkta tips.

På kartan finner du i alla fall att sevärdheterna är rätt utspridda.

Du kan säkerligen också besöka fler än en ö under din vistelse, även om detta kan kräva en del planering.

Det bör också tilläggas att det finns fler sevärdheter än vad kartan visar. Det är som sagt svårt att få med allt på en och samma bild.

Sammanfattningsvis kan man konstatera att Kanarieöarna är populära bland svenskarna av flera anledningar.

En viktig anledning är att klimatet är behagligt även vintertid. Detta kan man inte säga om majoriteten av de klassiska charterdestinationerna kring Medelhavet.

En annan anledning är det som jag precis beskrivit. Det finns flera olika öar, städer och sevärdheter att besöka. Man kan därför göra flera resor hit.

Som tredje anledning skulle jag vilja lyfta det stora utbudet. Nästan alla charterbolag erbjuder resor, dessutom till flera olika destinationer.

Här vill jag lyfta vikten av att titta på sistaminuten-resor. Det går av förklarliga skäl flera charterresor till populära destinationer. Det kommer därför finnas ett stort utbud av just charterresor till rabatterade priser.

Sista minuten innebär inte nödvändigtvis att man åker inom 24 timmar. Jag har personligen bokat en vecka i förväg till kraftigt reducerat pris.

Sist men inte minst bör det kanske nämnas en negativ faktor med Kanarieöarna – priserna. Det faller sig naturligt att många turister också innebär högre priser. Lägg därtill att denna destination har varit populär i många år.

Ur ett annat perspektiv kan nog vi svenskar vara rätt immuna mot höga priser. Jag menar, det finns inte så många länder som vi reser ofta till som har högre priser än på hemmaplan.  

Lägg till kommentar